The Architect

Slovenian architect Jože Plečnik (1872-1957) was one of the most important protagonists of the 20th century architecture. He was the first post-modernist at the beginning of the modernist era and the last classical architect.

Ob Plečnikovem letu smo v agenciji Nuit pripravili interaktivno spletno stran »plecnik.net« v slovenskem in angleškem jeziku. Stran je plod našega dela (zasnova, programiranje, oblikovanje, fotografiranje in delno teksti) obogatenega s teksti zunanjih sodelavcev (Arhitekturni muzej, gospod Peter Krečič …). Spletna stran je namenjena tako zahtevnejšim obiskovalcem kot enodnevnim turistom, saj so na njej dostopni vsi podatki o Plečnikovem delu doma in v tujini, opremljeni s fotografijami kot tudi z uporabnimi podatki o dostopnosti dela (kje se arhitektura nahaja in kako se pride do tja, čas odprtja, čas ogledov, vodeni ogledi, odgovorna oseba …).

Poleg spletne stani smo pripravili tudi kolekcijo T-shirtov; Black Angel, Francis in D-Rain, narejenih iz kvalitetnega bombaža, ročno potiskanih z izbranimi motivi iz Plečnikove arhitekture.

Spletna stran je trenutno zaprta, ker bi za vdrževanje in razvoj portala potrebovali dodatna sredstva, ki pa jih – ne glede na to, da je bila stran pohvaljena od stroke in tudi na prvi strani na Googlu – v Sloveniji nismo uspeli pridobiti. V kolikor imate interes za postavitev resnega portala o enem najpomembnejših svetovnih arhitektov nam pišite na mateja@nuit.si 🙂

PROJEKT
  • Spletna stran
  • Logotip
  • Produktno oblikovanje
Naročnik

Nuit d.o.o.